Председателят на Общинския съвет инж. и кметът  ще връчат отличието

...
Председателят на Общинския съвет инж. и кметът  ще връчат отличието
Коментари Харесай

В Деня на Съединението ще връчат отличието Почетен гражданин на Пловдив

Председателят на Общинския съвет инж. и кметът  ще връчат оценката " Почетен жител на град Пловдив “ на Евгений Тодоров и роднини на Нери Терзиева, удостоена посмъртно. Церемонията ще се състои в зала " Съединение “ на Историческия музей на 6 септември – Ден на Съединението на България и празник на Пловдив.

Общински съвет – Пловдив удостои двамата с най-високото почетно отличие на град Пловдив със свое решение  от 07.07.2022 година Евгений Тодоров е почетен със званието поради забележителния си принос в обективната, почтена и сериозна публицистика, както и авторството си на публицистични книги и сюжети за филми, съдействали за националния и интернационален авторитет на Пловдив.

Званието " Почетен жител на град Пловдив “ посмъртно е присъдено на Нери Терзиева във връзка със забележителния й принос в модерната публицистика, извънреден професионализъм и труженик за свободата на словото.

 

Като част от церемонията на Евгений Тодоров ще бъде връчен почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и уверение по пример, сложено в рамка. Родственици на Нери Терзиева ще одобряват оценката.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР